27 Şubat 2011 Pazar

Makineyle icli köftenin yapilisi

bu

Merhaba, herkese güzel pazarlar, hernekadarda burda yagmur yagiyor disari cikamiyorsakda yinede tüm ailenin bir arada olmasi güzel :)
Sizlerle kiyma makinesiyle yapilan icli köfteyi paylasmak istedim , arkadaslarla toplandik ve makineyi kullanarak köfteler yapip dondurucuya koyduk cokda güzel oluyor herzaman hazirda oluyor. Makineyle yapmanin özelliklerini anlatim sizlere sonra siz düsünün nasil yapmak daha iyi oldugunu:) makineyle yapilinca cok hizli oluyor biz bir saatte 5 kilo kiymadan icli köfte yaptik, icli köftelerin sekli hep ayni oluyor ve istenildigi gibi her yaninin inceligi bir oluyor.
Her kiyma makinesiyle olmuyor ama makineniz 10 numara olacak ve 1. resimde gördügünüz makine agzi olmasi gerekiyor. size kolay gelsin umarin dener begenirsiniz

Malzemeler
ic harci icin
  • 1kg kiyma
  • 1kg sogan
  • karabiber ,tuz
  • 200g tereyagi
  • 3 yemek kasigi bibersalcasi
  • 1/2 tutam maydanoz
yapilisi:
  1. kiymayi bir tavaya iyicene suyunu cekip citir citir olana kadar kavur.
  2. sogani ince ince dogra ve kiymaya ekle onunda suyunu cekene kadar kavur
  3. karabiber tuz , tere yagini ,biber salcasini ekleyip birazdaha karistir
  4. son olarakda ince dogradigimiz maydanozlari ekleyip atesten indirelim
Not. ic harciniz kesinlikle tam soguk olmasi gerekiyor , aksamdan kavurulmasi veyada 4-5 saat sogutulmasi gerekir. dikkat edilmezse doldurulurken köfteleriniz catlar ve güzel sonuclar elde edemezsiniz
dis harci icin
  • 1kg. incebulgur (köftelik)
  • 1/2 kutu irmik (varsa yumusagi olsun)
  • 300g un
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kasigi bibersalcasi
  • tuz
Yapilisi:
  1. bulgur ve irmigi bir karistirma kabimiza alalim.
  2. soguk suyla harmanlamaya baslayalim ,un ve tuzuda ekleyelim( soguk su kullanilirsa bulgurumuz cabuk sismez daha güzel sonuc aliriz vede pisirincede köftelerimizde koku olmaz)
  3. baska bir tabagimiza yumurtalarimizla biber salcamizi, karabiber iyice eriyene kadar karistiralim
  4. yine soguk suyla hamur kivami olana kadar en az 30daaka yogurun.
  5. sakiz kivamina gelince olmusdur, yumurta büyüklügünde parcalar alip icini oyun ve kiymadan koyup kapatin istediginiz formu vere bilirsiniz isterseniz uzun istersenizde yuvarlak.
biz tencereye su tuz ve bir kac limon suyu koyup kaynattikdan sonra icli köfteleri hasliyoruz uzerine salcali sos döküp servis yapiyoruz . istege göre kizartilip üzerinede salcali sos dökülür afiyetle yenir

3 yorum:

  1. cok guzel bir fikir, yapanlarin ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  2. maşallah size peki bu makine nerde satılıyor ve nekadar

    YanıtlaSil
  3. Bu makineyi türkiyeden getiriyorlar normal kiyma makinesi 10numara ve ona görece agzi olacak aslinda. Icli köfte icin makine istiyorum dersen bulursun
    adinizi bilemedigim icin kullanamiyorum kusura bakmayin.
    Ben Zeynep ( pasasofram)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo