7 Aralık 2010 Salı

icli köfte

Emine yengemin yaptigi bu güzel icli köftelerde paylasilmadan olmaz dimi:) haslanmis olmasi bir baska oldu zaten, daha hafif ve cokda lezzetli.

Malzemeler

ic harci icin

  • 1kg kiyma
  • 1kg sogan
  • karabiber ,tuz
  • 200g tereyagi
  • 3 yemek kasigi bibersalcasi
  • 1/2 tutam maydanoz

yapilisi:

  1. kiymayi bir tavaya iyicene suyunu cekip citir citir olana kadar kavur.
  2. sogani ince ince dogra ve kiymaya ekle onunda suyunu cekene kadar kavur
  3. karabiber tuz , tere yagini ,biber salcasini ekleyip birazdaha karistir
  4. son olarakda ince dogradigimiz maydanozlari ekleyip atesten indirelim

Not. ic harciniz kesinlikle tam soguk olmasi gerekiyor , aksamdan kavurulmasi veyada 4-5 saat sogutulmasi gerekir. dikkat edilmezse doldurulurken köfteleriniz catlar ve güzel sonuclar elde edemezsiniz

dis harci icin

  • 1kg. incebulgur (köftelik)
  • 1/2 kutu irmik (varsa yumusagi olsun)
  • 300g un
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kasigi bibersalcasi
  • tuz

Yapilisi:

  1. bulgur ve irmigi bir karistirma kabimiza alalim.
  2. soguk suyla harmanlamaya baslayalim ,un ve tuzuda ekleyelim( soguk su kullanilirsa bulgurumuz cabuk sismez daha güzel sonuc aliriz vede pisirincede köftelerimizde koku olmaz)
  3. baska bir tabagimiza yumurtalarimizla biber salcamizi, karabiber iyice eriyene kadar karistiralim
  4. yine soguk suyla hamur kivami olana kadar en az 30daaka yogurun.
  5. sakiz kivamina gelince olmusdur, yumurta büyüklügünde parcalar alip icini oyun ve kiymadan koyup kapatin istediginiz formu vere bilirsiniz isterseniz uzun istersenizde yuvarlak.

biz tencereye su tuz ve bir kac limon suyu koyup kaynattikdan sonra icli köfteleri hasliyoruz uzerine salcali sos döküp servis yapiyoruz . istege göre kizartilip üzerinede salcali sos dökülür afiyetle yenir

1 yorum:

  1. E. Sedefcioğlu4 Mart 2011 04:09

    Paşasofram Ellerinize sağlık. Bir püf noktası versem ukalalık olmaz inşallah. Anneannem Elazığ'lı biz top şeklinde yaparız ve anneannem içini hazırladıktan sonra buzdolabında bekletir yağı donunca top şekli verir buzluğa atar. Yapacağı zaman onlar hazır olur. Bir seferde çok yaptığımız için büyük kolaylık oluyor anneannemin öyle yapması. Dışını hazırladıktan sonra dolaptan çıkarırız ve doldururuz. İçi erimeden tekrar buzluğa. Biber salçalı, tereyağlı suda kaynatıp suyuyla yemek çok güzel.İçine ceviz de koyarız tavsiye ederim çok yakışıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo