11 Eylül 2010 Cumartesi

Yumusacik Pogaca


Malzemeler:

2 su bardagi ilik süt

1 su bardagi sivi yag

2 yumurta

1 yas maya

1 p.kabartma tozu

1 yemek kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

Aldigi kadar un

Yapilisi:

Ilk önce ilik süte yas maya ve sekeri ekleyin ve biraz bekletin sonrada 2 yumurtanin sarisini ayirip diyer malzemeleri karistirin yumusak bir hamur elde edin ve üzerini kapatip kabarmasini bekleyin.

Sonrada 4 tane beze yapin ve resimlerde gösterdigim gibi acin kesin icine peynir koyun ve sarin yaglanmis tepsiye dizin.üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis firinda pisirin.

Istenilirse ceviz büyüklügünde bezeler alinir ve parmak yardimiyla peynir icine bastirilir üzerinede kasar peynir ekilir buda cok deyisik oluyor vede lezzetli ayni tariften iki ayri pogca.

Yapinca resimlerinide eklerim ins.

2 yorum:

  1. i$te benim favori pogacalarim, gercekten altin degerinde bir tarif, cok az malzemeyle 2 tepsi yumusacik pogaca cikiyor.tarif icin gercekten minnettarim, cok te$ekkurler, sevgiler. Meral

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet merah hanim gercekten cok kolay ve yumusacik oluyorlar,hamurunuzu elinizden geldigi kadar yumusak olmasina önem gösterin.
      bende yorumunuz icin tsk.ederim
      kolay gelsin size

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo