19 Eylül 2010 Pazar

Muzlu Tatli


Malzemeler:

  • 1 kg sut
  • 9 yemek kasigi seker
  • 7 yemek kasigi un (tepeleme)
  • 150 gr margarin veya tereyagi
  • 1 paket vanilya

  • Yaklasik 3 veya 4 adet muz
  • 1 su bardagi Hindistan cevizi, uzeri icin yesil fistik

Yapilisi:

  1. Tum malzemeyi karistirarak kaynatip,ocaktan indirin.
  2. 1-2 dakika sonra margarin ve vanilya ekleyip, mikserle yaklasik 10 dakika (hizli devirde) cirpin.
  3. bardaklariniza biraz ekledikten sonra dilimleyip limon suyuyla buladiginiz muzlardan koyun ve üzerine yine ekleyip süsleyin.
  4. soguk biryerde bekletin.
  5. Hindistan cevizine yesil fistik serperek servis yapin

not: soyuldukdan sonra hemen rengi bozulan meyveleri limon suyuna batirirsaniz cok güzel sonuclar alirsiniz. Parlakliklarini kaybetmemezler

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo