
Malzemeler:
- 1 kg sut
- 9 yemek kasigi seker
- 7 yemek kasigi un (tepeleme)
- 150 gr margarin veya tereyagi
- 1 paket vanilya
- Yaklasik 3 veya 4 adet muz
- 1 su bardagi Hindistan cevizi, uzeri icin yesil fistik
Yapilisi:
- Tum malzemeyi karistirarak kaynatip,ocaktan indirin.
- 1-2 dakika sonra margarin ve vanilya ekleyip, mikserle yaklasik 10 dakika (hizli devirde) cirpin.
- bardaklariniza biraz ekledikten sonra dilimleyip limon suyuyla buladiginiz muzlardan koyun ve üzerine yine ekleyip süsleyin.
- soguk biryerde bekletin.
- Hindistan cevizine yesil fistik serperek servis yapin
not: soyuldukdan sonra hemen rengi bozulan meyveleri limon suyuna batirirsaniz cok güzel sonuclar alirsiniz. Parlakliklarini kaybetmemezler
0 yorum: