14 Eylül 2010 Salı

Kulakli makarna‏



Havva bizede yaparsin artik bu makarnadan

Kulakli makarna kastamonu yöresine ait bir yemek. Cok güzel oluyor bir kere yedinizmi bir daha vazgecemiyeceksiniz.


Kulakli makarnanin makarnalarini yapmak icin manti hamuru gibi sert, yumurtali bir hamur yoguruyorsunuz. Manti hamuru gibi acip ücgen kesiyorsnuz. Biz böyle yapip kurutuyoruz makarnalari. Sonra makarnayi yapmasi kolay oluyor.

sogan
et
salca
karabiber, vegeta, tuz

Düdüklü tenceremize soganlari dogruyoruz, bol soganli güzel oluyor. Siviyagda ekleyip soganlari kavuruyoruz, salcayida ekleyip onuda biraz kavurup etleri aliyoruz tenceremize. Etlerimizide kavurduktan sonra, etlerin pismesine yetecek kadar su ve baharatlari ekleyip etlerimizi pisiriyoruz. Tuzunu cok eklemeyin cünkü makarna suyuda eklenecegi icin cok tuzlu olur.

Makarnalarimizi bol suda hasliyoruz.

Makarnalar haslandiktan sonra suyunun bir miktarini pismis etlerimizin icine bosaltiyoruz. Ben size miktarini göstermek icin ayri bir kaba bosalttim suyunu. Gerisini süzüp soguk su tutuyoruz üzerlerine.
Süzülmüs makarnalarimizida tenceremize ekliyoruz. Kulakli makarnamiz haziiiir.

Bunu hazir makarnalanda yapabilirsiniz ama evde yapilan makarnalarlan cok daha güzel oluyor.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo