14 Eylül 2010 Salı

Sebzeli krep


Bu güzel sebzeli krebi Hanife yengem hazirlamis ve benimde tadina bakmam icin getirmisti yarisini yedikden sonra aklima resim cekip sizlerlede paylasmak geldi:))
cok lezzetli olmus yengecigim ellerine saglik devaminida bekleriz yane:))

Malzemeler:

Krep icin: 500g soguk süt ,1 yumurta, tuz ve 2 yemek kasigi sivi yag bunlari karistirin ve unuda yavas yavas ekleyin kek hamurundan az daha sulu olmasi gerekiyor eyer cok yapmak isteniliyorsa istege göre malzeme cogaltilir. Krepler pistikce mutfak pecetesinde saklarsaniz kurumaz ve daha kolay kapanir.

ici icin: kasar peynir rendesi ,haslanmis sebzeler brokoli, havuc, karni bahar

Besemal sos icin: 3 subardagi süt, 3 yemek kasigi dolusu un, 1 yemek kasigi tepeleme tereyagi , tuz, karabiber, (ben sebze tatlandiricisi kullaniyorum,besemal sos icin önce yagimizda unumuzu kavuralim ve sütümüzü ekleyip karistiralim kaynamaya baslayinca tuz karabiber ekliyelim,5dk.kaynattikdan sonra kapatalim

Yapilisi: Hazirlamis oldugumuz ,besemal sossumuzun yarizini haslamis sebzelerimizle karistiralim,ve sebzelerimizi yaptigimiz kreplerin icine koyalim ve saralim ,üzerinede yine besemal sos sürelim üzerinede kasar peynir ekip firina verelim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo