19 Eylül 2010 Pazar

Ispanakli Yaspasta



Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket vanilyasekeri
  • yarim su bardagi sivi yag
  • yeterince un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarim su bardagi ispanak püresi

Ic malzemeleri

  • 600g sivi krema (schlagsahne)
  • 1-2 yemek kasigi toz seker
  • süslemek icin cilek


Yapilisi:

  • ispanaklari robotta iyicene cekin
  • 3 yumurtayi skerle iyicene cirpin
  • sivi yagi , ispanak püresinide vanilyasekerini karistirin
  • son olarakda un ve kabartma tozunu ekleyin ( kek kivaminda olacak)
  • kepceli kalibimiza dökelim .
  • önceden isitilmis firinimizda 180 derecede pisirelim, sogumaya birakalim
  • kekimizi 2 ye bölelim, ve üzerine süs yapabilmek icin kekimizden biraz tiraslayalim:)

Üzerine:

  • 600g sivi kremamizi toz sekerimizle koyulasinciyakadar cirpalim,
  • kremamizin yarisini 1. kekimizine sürelim ,ve üzerine 2. parcamizida üzerine koyalim
  • üzerine ve kenarlarini kalan kremayla kapatalim ,süs yapmak isterseniz kremadan ayirin.
  • trasladigimiz kekimizi kremamizin üzerini kapatalim ve ayirdigimiz kremayla ve cileklerimizle süs yapalim. dolabimizda bekletelim.

Not: yas pasta yapildiginiz zaman en az 1 gün dinlendirirseniz cokdaha güzel olur.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo