Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 paket vanilyasekeri
- yarim su bardagi sivi yag
- yeterince un
- 1 paket kabartma tozu
- yarim su bardagi ispanak püresi
Ic malzemeleri
- 600g sivi krema (schlagsahne)
- 1-2 yemek kasigi toz seker
- süslemek icin cilek
Yapilisi:
- ispanaklari robotta iyicene cekin
- 3 yumurtayi skerle iyicene cirpin
- sivi yagi , ispanak püresinide vanilyasekerini karistirin
- son olarakda un ve kabartma tozunu ekleyin ( kek kivaminda olacak)
- kepceli kalibimiza dökelim .
- önceden isitilmis firinimizda 180 derecede pisirelim, sogumaya birakalim
- kekimizi 2 ye bölelim, ve üzerine süs yapabilmek icin kekimizden biraz tiraslayalim:)
Üzerine:
- 600g sivi kremamizi toz sekerimizle koyulasinciyakadar cirpalim,
- kremamizin yarisini 1. kekimizine sürelim ,ve üzerine 2. parcamizida üzerine koyalim
- üzerine ve kenarlarini kalan kremayla kapatalim ,süs yapmak isterseniz kremadan ayirin.
- trasladigimiz kekimizi kremamizin üzerini kapatalim ve ayirdigimiz kremayla ve cileklerimizle süs yapalim. dolabimizda bekletelim.
Not: yas pasta yapildiginiz zaman en az 1 gün dinlendirirseniz cokdaha güzel olur.
0 yorum: