19 Eylül 2010 Pazar

Cilekli tiramisu



Malzeme:

  • 2paket (4oog) Kedidili bisküvi (Löffelbiskuits)
  • 500g Mascarpone
  • 2 tatli kasigi toz kahve
  • 600g sivi krema ( schagsahne)
  • 4 yemek kasigi toz seker
  • 1 fincan portokal suyu
  • 500g cilek
    Üzerine süs icin Kakao

Yapilisi:

  • Sivi kremayi cirpin tam koyulasmadan Mascapone ve 3yemek kasigi sekeri ilave edin devam cirpin.
  • cileklerin yarisini ince dograyin.
  • Cileklerin diyer yarisinida püre yapin ,1 fincan portokalsuyu 2 yemek kasigi kahve 1 yemek kasigi toz seker ilave edin iyicene karistirin.
  • Kedidili büsküvilerin bir tarafini cilek püresine batirip borcama dizin,
  • üzerine hazirlamis oldugunuz kremanin yarisini sürün.
  • ince dogradiginiz cilkleri dizin
  • Üzerine tekrar kedidili büsküvüleri cilek püresine batirip cileklerin üzerine bir kat daha dizin,
  • kalan diyer kremayida son kata yayin.cilek püresinden artmissa onuda kremanin üszerine sürün.
  • cileklerle isterseniz süsleyin
  • Servis yapilmaya yakin Üzerine Kakao ince bir süzgecle eleyerek serpin.
  • En az 4 saat bekletin .Afiyet olsun.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo