19 Eylül 2010 Pazar

Hasanpasa köftesi




Evet arkadaslarim bende sizleri özledim pc problemi hala tam giderilmedi ama sansima denedim biseyler eklemek icin oldu :)

hasanpasa köftesini biz cok severek yiyoruz bilmeyen yokdur ama yinede ben eklemek istedim

Malzemeler:

  1. köfte malzemeleri:
    • 500g kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 1yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • tuz
    • karabiber
  2. püre malzemeleri:
    • 5-6 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım su bardağı süt
    • tuz
    • üzeri icin birer damla keccep

hazırlanması:

1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre haline getirin. tereyağını icine alin ve devam karistirin. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.

2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan yumurta büyüklügünde parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. fırından çıkarıp çukurlara tepeleme püre yerleştirin.( istege göre 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin) . tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo