11 Eylül 2010 Cumartesi

Elmali-pudingli-kirintili pasta



Hepsi birbirinden güze havvacim tsk.ler

Hamuru icin:

160 g Un
1 Yumurta
65 g Seker
65 g Tereyagi oda isisinda
1 tutam Kabartmatozu
1 paket Vanilya


Pudingi:
500 ml Süt
1 paket vanilyali puding,
50 g seker



Kirintisi:

100g Un
60g Tereyagi oda isisinda
50g Seker
1paket Vanilya


yapilisi:
Sekerlen yumurta mikserlen cirpilir.
Tereyag katilir devam cirpilir.
En son Un , kabartmatozu ve vanilya eklenir.
kurabiye hamuru kivaminda bir hamur yogrulur.
Un miktari az gelirse biraz daha eklenebilir.
26 cm'lik kelepceli kalibin altina ve kenarlarina hamur dösenir

4 tane orta boy elma soyulur ince ince dilimlenir
Hamurun üzerine yayilir.

Puding malzemelerinin hepsi bir tencerede karistirilarak kaynatilir, sicak sicak elmalarin üstüne dökülür.

Kirintisi icinde tereyag ve seker cirpilir.
Un ve 1 paket vanilya katilir mikserlen cirpilir.
Pudingin üstüne serpilir. Birazda badem kirigi serpilir. 180 derecede yaklasik bir saat kizarana kadar pisirilir.



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo