12 Eylül 2010 Pazar

Cilekli Yaspasta (1)


keki:
5 yumurta
200g seker
150g un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.


800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Quark (40% yagli) (labne)
7 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

250g cilekten süslemek icin biraz ayirin vediyerini kücük kücük doyrayil kekin icine

Önce Schlagsahne, vanilya ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Quark katilir biraz daha cirpilir.

Dosenisi:
1. 1.kek (pandispanya)


2. kekin ustune kremadan surulur, üzerine cilek dizilir

3. 2.kek (pandispanya)
4. yine krema sürülür, üzerine yine cilek dizilir
5. 3.kek (pandispanya)
6. geri kalan krema pastanin uzerine ve kenarlarina surulur. Kenarlari duzlenir.

Uzerinide cilek dilimleriyle susler yapin resimde görüldügü gibi i kenarlarinada eritilmis cikolata akitabilirsiniz.

Bu güzel pastada yiyenim Büsradan , bu zamanda cilek nerde buldu diye düsünüyorsunuz dimi:) bunu yeni yapmadi resimlerini sakliyormus bende sizle paylasmasini istedim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo