12 Eylül 2010 Pazar

Cilekli rulo pasta


Bu güzel pasta bizle paylastinigi icin laz kizina tsk.ler. ellerine saglik canim

Malzemeler

Keki icin:

4 Yumurta
1 Paket Vanilya sekeri
100 g Seker
100 g Un
Yarim paket Kabartmatozu

Kremasi icin:
3 Sivikrema (Schlagsahne)
1 Paket Vanilya sekeri
3-5 Yemek kasigi seker ( istege göre)
Cilek receli


Yapilisi:
Yumurtalarin beyazi ve sarisi ayrilir, beyazi krema sekline gelene kadar cirpilir. Yumurtanin sarisi, vanilya sekeri ve seker eklenir iyice cirpilir (nekadar uzun süre cirpilirsa okdar hafif ve güzel olur keki). Son olarakda icine önceden cirptigimiz yumurtanin beyazi, un ve yarim paket kapartmatozu eklenir ve cirpilir. Yagli kagit serilmis bir tepsiye karisim yayilir ve önceden isitilmis 180°C derece firina sürülür ve üzeri hafif kizarana kadar pisirilir.
Firindan cikardiginiz gibi kagidini cözmeden rulo yapilip üzerine islak bir havlu koyup sogumaya birakilir.


Bu arada kremasi yapilir:
3 Sivikrema, 1 paket vanilya sekeri ve istege göre seker icine eklenir ve krema seklini alana kadar cirpilir ve buzdolabinda bekletilir.
Kekimiz soguyunca acilir ve icine cilek receli sürülür üzerine cirptigimiz krema sürülür birazcikda üzeri icin birakilir. Acilmis ruloyu tekrar rulo haline getip kapatiriz ve üzerine geri kalan kremayi sürüp süsleriz.

Not: Eger cilek bulursaniz icine kücük dilimler yapip ve üzerinede süs olarakda ekleye bilirsiniz.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo