19 Eylül 2010 Pazar

ceviz tatlisi


Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbeti için:
2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
krem şanti (ben 200g sivi krema (schlagsahne) cirptim)
tarçın
Hazırlanışı
Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz
kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınınıda döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz
Not:kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz.
bu güzel tarifi aldigim site: nefisyemektarifleri.com

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo