19 Eylül 2010 Pazar

cantuccini



meshur italyan kurabiyesi


200g badem

180 g seker
2 paket vanilya
1 fiske tuz
30 g tereyag
2 yumurta
300 g un
1 tatli kasigi kabartmatozu

Bir gece önceden Bademlerin üzerine kaynar su döküp bekletin. Bademleri soyun, eger kolay soyulmuyorsa tekrar kaynar su döküp biraz daha bekletin böyle kolayca bademlerin kabuklari soyulacaktir.
Kabuklari soyulan bademleri mutfak havlusunun üstünde sabaha kadar kurutun.

Geri kalan hamur malzemeleriyle güzel bir hamur yogurun. Ele yapismayan yumusak bir hamur olacak. Eger gerekirse biraz daha un ekleyin. Bademleride hamura katip tekrar yogurun.
Hamuru 6 esit parcaya bölün. Her parcayi yaklasik 25 cm uzunlugunda rulo yapin.
önceden isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 15 dk pisirin.
15 dakika sonra firindan rulolari alip sogutun. Keskin bir bicakla dikkatli bir sekilde 1cm kalinliginda rulolari kesin tekrar tepsiye dizip yine 200 derecede yaklasik 10 dk daha pisirin.

Yine Havvadan bir tarif , tsk.ler canim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo