Merhaba arkadaslar bloguma uzun aralar versemde sizleri herzaman ziyaret etmeye calisiyorum. Bu sira dahada blogumla ilgilenmem dahada uzayacak gibi benziyor :)
sebebine gelince yine diyete basladim yinemi diye söylediginizi sanki duyuyorum ama evet yine basladim:)
busefer dukan diyetine basladim bir bu kalmisti birde bunu deneyelim:)
simdilik hersey cok güzel gidiyor umarim böylede devam eder.
Bu gördügünüz hamsipilavini ben yaptim ama tadina bile bakmadim:(
yiyenler cok begendi tamda benim damak tadima göreydi ama naparsin bazen birseyleri feda etmeden istediklerinine ulasamiyorsun.
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum dualarinizdan eksik etmeyin benide ins.
Tarifi netten aldim ama hangi sitede baktiysam hamsili pilavin altinda ayni yazilarla tarif elenmis yane kime ait oldugu belli deyil. Kime ait oldugunu bilmesemde kendisine cok tsk.ediyorum. Ben deneyim be cokda begenildi sizlerde mutlaka deneyin.
Malzemeler
500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğanDolmalikfistik
500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğanDolmalikfistik
Kuş üzümü
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım.
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım.
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsi kapatalım.
Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirelim.
Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.
Yanında yeşillikle güzel gider… Afiyet olsun…
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsi kapatalım.
Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirelim.
Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.
Yanında yeşillikle güzel gider… Afiyet olsun…
Diyetinde Allah kolaylık versin..ben de başlayacağım da ne zaman bilemiyorum :(
YanıtlaSilEllerine sağlık ben de çok severim hamsi pilavını..aklıma düşürdün ben de yapayım :)
Çok uzak kalma ama tez gel olur mu ?
Merhaba uzun bir âradan sonra yeniden yazayim dedim.
YanıtlaSilSize Haber vermek istedigim bir diyet dayanismasi vardi 10 subatta basliyoruz.
MEVSIMLERDEN ROMA beslenme listeleriyle bir diyet dayanismasina giristik.
Cocuklu bir bayan olarak Dukan diyetini 3 ay bende yapmistim,zorlanark.Meyvesizlik ve zeytinsizlik ,vs...
Öncelikle devam edecekseniz basârilar ve sabir dilerim.
Yok eger bu dayanismaya Bende katilayim,motivasyonum artsin derseniz.
P.tesi basliyoruz.Listeleri incelemenizi taviye ederim.
Ister isminizi yâzdirin,ister uzaktan takip edin.Liste Cuma günü Endamyablog da ve Cafemblog.blogspot.com da yayinlanacak Daha önce incelemek isterseniz MEVSIMLERDEN ROMA" Start up" .listesi
Cafemblog yazarlarindanim ve bu Blog diyet yapan kilo koruyan bayanlarin herkonuda yâzdiklari bir yeni kurulan bir Blog.
Kahvenizi alip,gelin bekleriz .Cafemiz herkese acik :)
h.g ve öneriniz icin cok tsk.ederim bende bir ara mevsimlerden romayi takip ettim ama orda yazan menüleri herseferinde almak kendimi saatlere göre ayarlamak bana göre deyil benim yeme icme saati belli olmuyor ve dukandan cok memnunum meyve yemesemde zeytin yemesemde:)
SilKolay gelsin ,hepimize.:)
YanıtlaSilYaza Kadar istedigimiz kiloya eriselim,öyle yada Boyle, basarilar ve sevgilerle