Nefis bir pasta denemek isteyenlere hic kacirmayin diyorum, dogum günümde yaptigim pastaydi beni hatirlayip gelen herkese cok tsk.ediyorum. Tarifi Seldanin Mutfagindan aldim degisiklikde yapmadigim icin kendisinin tarifini oldugu gibi paylasiyorum kendisinede tarif icin cok tsk.ediyorum.
Pastayi denemek isteyenlerede simdiden kolay gelsin diyorum.
MALZEMELER
PANDISPANYASI ICIN GEREKENLER
125 gr. Seker
4 Yumurta (Yumurtalar ayiralim, beyazi Kar beyaz olana kadar cirpalim)
3 Yemek Kasigi Su
125 gr. Un
1 Tatli Kasigi Kabartmatozu
1 Vanillin Sekeri (Vanillenzucker)
KREMASI ICIN GEREKENLER
3 Sivi Krema (Schlagsahne)
3 Sivi Krema Sertlestiricisi (Sahnesteif)
2-3 Vanilya Sekeri (Vanillenzucker)
2 Eksi Krema (Schmand)
1 Paket Hazir Profiterol, 20 Adet (Mini-Windbeutel mit Sahne)
750 gr. Frambuaz, Himbeere
(Ben Buzluktan kullandim, Mutlaka süzülmesi gerekiyor, Süzülen Suyu
Jölede kullana bilirsiniz, ben 200 ml kadar süzdüm 50 ml su ilave ettim)
1 adet Kirmizi Pasta Jölesi (Tortenguss)
HAZIRLANISI
Yumurta Akini bir kabda kar beyaz olana kadar cirpalim.
Bir Baska kaba Yumurta Sarisi,Seker, Su ve Vanilya sekerini alalim ve 10-15 dakika cirpalim.
Unu ve Kabartmatozunu bu karisima ilave edelim ve tekrar iyice
cirpalim, son olarak daha önceden cirpmis oldugumuz yumurta akini kasik
yardimi ile yavas yavas bu karisima ilave ederek bir olmasini
sagliylim.
Harci yaglanmis pasta kalibina esit sekilde dökelim.
Daha önceden isitilmis 170 derece Firinda pisirelim, ben yaklasik 25-30 dakika pisirdim.
Simdi ise kremayi hazirliyalim, sivi kremayi, sivi krema sertlestirici,
Vanilya sekeri cirpalim, daha sonra eksi kremayi ekliyelim.
Soguyan kekin üzerine kremanin yarisini sürelim Profiterolleri dizelim
ve kalan kremayi esit sekilde sürelim üzerine süzülmüs olan Frambuazlari
dizelim ve jöleyi kasik yardimi ile kapliyalim.
(Jöleyi 250 ml Su
(Süzülmüs Frambuaz Suyu) 2 Yemek Kasigi Seker ile bir kücük tencerede
pisirelim kenara alip, ara ara karistirarak ilimasini sagliyalim
Bir Gün Buzdolabinda bekletelim.
merhaba ben Miltenberg den Serpil,blogunuzu takip ediyorum ve begeniyorum,kolay gelsin diyorum
YanıtlaSilWoow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.
YanıtlaSilprofiterolü çok severim.eminim bu pasta da harikadır.ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilsizi izlemeye aldım banada beklerim.
sevgilerimle :)
Bu pastayla ilgili bir sorum olacakti.Profiterollerin buzunu cözüp`demi ekliycez yoksa cözmedenmi?Carsamba günü yapcam insaallah.Cevap icin simdiden tessekkür ederim.
YanıtlaSilEmine Can
pastayi hemen yiyecekcesiz buzu cözülmüs olsun,
Silama zaten dinlenmeye birakacaksan kendiliginden pastada cözülürler.