21 Aralık 2013 Cumartesi

PROFITEROLLÜ YAS PASTA

Nefis bir pasta denemek isteyenlere hic kacirmayin diyorum, dogum günümde yaptigim pastaydi beni hatirlayip gelen herkese cok tsk.ediyorum. Tarifi Seldanin Mutfagindan aldim degisiklikde yapmadigim icin kendisinin tarifini oldugu gibi paylasiyorum kendisinede tarif icin cok tsk.ediyorum.
Pastayi denemek isteyenlerede simdiden kolay gelsin diyorum.

MALZEMELER

PANDISPANYASI ICIN GEREKENLER

125 gr. Seker
4 Yumurta (Yumurtalar ayiralim, beyazi Kar beyaz olana kadar cirpalim)
3 Yemek Kasigi Su
125 gr. Un
1 Tatli Kasigi Kabartmatozu
1 Vanillin Sekeri (Vanillenzucker)


KREMASI ICIN GEREKENLER

3 Sivi Krema (Schlagsahne)
3 Sivi Krema Sertlestiricisi (Sahnesteif)
2-3 Vanilya Sekeri (Vanillenzucker)
2 Eksi Krema (Schmand)
1 Paket Hazir Profiterol, 20 Adet (Mini-Windbeutel mit Sahne)
750 gr. Frambuaz, Himbeere
(Ben Buzluktan kullandim, Mutlaka süzülmesi gerekiyor, Süzülen Suyu Jölede kullana bilirsiniz, ben 200 ml kadar süzdüm 50 ml su ilave ettim)
1 adet Kirmizi Pasta Jölesi (Tortenguss)

HAZIRLANISI

Yumurta Akini bir kabda kar beyaz olana kadar cirpalim.
Bir Baska kaba Yumurta Sarisi,Seker, Su ve Vanilya sekerini alalim ve 10-15 dakika cirpalim.
Unu ve Kabartmatozunu bu karisima ilave edelim ve tekrar iyice cirpalim, son olarak daha önceden cirpmis oldugumuz yumurta akini kasik yardimi ile yavas yavas bu karisima ilave ederek bir olmasini sagliylim.

Harci yaglanmis pasta kalibina esit sekilde dökelim.
Daha önceden isitilmis 170 derece Firinda pisirelim, ben yaklasik 25-30 dakika pisirdim.

Simdi ise kremayi hazirliyalim, sivi kremayi, sivi krema sertlestirici, Vanilya sekeri cirpalim, daha sonra eksi kremayi ekliyelim.

Soguyan kekin üzerine kremanin yarisini sürelim Profiterolleri dizelim ve kalan kremayi esit sekilde sürelim üzerine süzülmüs olan Frambuazlari dizelim ve jöleyi kasik yardimi ile kapliyalim.
(Jöleyi 250 ml Su (Süzülmüs Frambuaz Suyu) 2 Yemek Kasigi Seker ile bir kücük tencerede pisirelim kenara alip, ara ara karistirarak ilimasini sagliyalim

Bir Gün Buzdolabinda bekletelim.


5 yorum:

  1. merhaba ben Miltenberg den Serpil,blogunuzu takip ediyorum ve begeniyorum,kolay gelsin diyorum

    YanıtlaSil
  2. Woow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.

    YanıtlaSil
  3. profiterolü çok severim.eminim bu pasta da harikadır.ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.
    sizi izlemeye aldım banada beklerim.
    sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Bu pastayla ilgili bir sorum olacakti.Profiterollerin buzunu cözüp`demi ekliycez yoksa cözmedenmi?Carsamba günü yapcam insaallah.Cevap icin simdiden tessekkür ederim.
    Emine Can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pastayi hemen yiyecekcesiz buzu cözülmüs olsun,
      ama zaten dinlenmeye birakacaksan kendiliginden pastada cözülürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo