14 Kasım 2013 Perşembe

Quarkbällchen


Alman firinlarinda devamli yapilan ve bizlerinde artik cok severek aldigimiz bir tatli,
Izleyicim Emine Hanim tarifini yapmis ve bizimle paylasmis kendisine cok tsk.ediyorum bende en kisa zamanda denemeyi düsünüyorum. Kendisi Türkce ve Almanca yapilisini anlatmis bende oldugu gibi yayinliyorum:)

Quarkbällchen

500gr Mehl / Un
250gr Zucker / seker
1pack. Vanillenzucker /vanillin şekeri
1pack. Backpulver / kabartma tozu
500gr Quark magerstufe/ lor peyniri
4 Eier / yumurta

Zum frittieren :
1 Liter Sonnenblumen Öl
Kizartmak icin 1litre sıvı yağ

Türkce...
Hepsini bir kapta karıştırıyoruz mixer yardımıyla sonra iki yemek kasığı yardımıyla top seklini vererek ısınmış yağın icine atıyoruz
Yağın cok kızgın olmamasına dikkat edin çünkü içindeki hamur çığ kalıyor kısık ateşte kızartmaya devam edin. Sonra çıkartıp yağını emmesi icin havlu kağıdın üzerine koyun daha sonra seker veya pudrasekerine bulayın !

Auf Deutsch...
Alles gut vermixen und mit Hilfe von zwei Esslöffeln eine Kugel formen, und in den heißen Öl (Öl darf nicht zu heiß sein denn sonst bleibt der Teig innen drin noch roh) geben und so lange frittieren bis sie Goldbraun sind !
Auf ein Teller mit zewa etwas abtropfen lassen und in Zucker oder Puderzucker wälzen !
Fertig

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Quarkbällchenler cok sevdigim hamur tatlilardan birtanesidir, sayfada tarifini görünce hemen yaptim ve herkesin cok hosuna gitti :-)
    tarifi veren ve yayinlayan icin cook tskler, harika bir site basarinin devam etmesi dilegiyle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo