16 Ocak 2013 Çarşamba

Yumurtasiz ve Sütsüz Etkinligimizde SUSAMLI KURABİYE

 Güzel bir kurabise daha geldi etkinligimize arkadasimiza cok tsk.ediyorum ve mutlaka sayfasini ziyaret edin diyorum Nurlu Mutfak

Miss gibi susam kokulu , çıtır çıtır bir kurabiyeye kim yok diyebilir kiii??İşte, sizi lezzetiyle mest edecek bir kurabiye tarifi..Yerken ağzınızda dağılacak ,çıtır susamlarıyla keyfinize keyif katacak ...

Çay sofralarınız için  ve kahvelerinizin yanına   ideal bir kurabiye..
MALZEMELER
250 gr. tereyağ
1,5 çay bardağı susam
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemk kaşığı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI
  1. Susamları tavada 10 dakika kadar kavurun.Kavrulunca içine dövülmüş cevizi döküp karıştırın,beraber soğusun..
  2. Yumuşak tereyağ,tahin, pudra şekeri ve vanilyayla iyice yoğurun..Bu karışıma susamlı karışımı ve kabartma tozuyla ,unu ekleyin,yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Yoğurulan hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin,daha sonra merdaneyle 3 cm.kalınlığında açın,istediğiniz kalıpla kesin.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,175 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo