27 Nisan 2012 Cuma

Patates Topları

Arkadasimiz bu güzel tarifi bana yolladigi 2-3 gün oldu ama ben sayfasindan almada zorluk yasadigim icin bugüne ancak paylasabiliyorum.
Kendisine cok tsk.ediyorum ellerine saglik.
Blogu ziyaret icin tiklayin filizcelezzetler



Geçen hafta misafirlerim için yaptığım patates topları; görüntüsü ve lezzeti ile büyük beğeni topladı,favorim dereotlulardı:))

Uzun zamandır etkinliklere katılmadığımı farkettim..Bu yüzden bu tarifim ''çay kahve bahane''etkinliği için sevgili Pastaeli'ye ve 'porselen demlik çay saati ' etkinliği için Paşasofram' a gitsin.Arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum..herkese sevgiler..



Malzemeler;
5-6 adet iri patates
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
Tuz,karabiber
1 bağ dereotu
2 adet iri havuç
kırmızı lahana
Yapılışı:
Patatesler haşlanır..Derin bir kapta iyice ezilir yada rendelenir,yarım limon suyu,sıvıyağ,tuz,karabiber biraz kıyılmış dereotu ile birlikte iyice yoğurulur.Kırmızı lahana ve havuçlarayrı kaplarda rendenin ince tarafı ile rendelenir..Patateslere ceviz büyüklüğünde top şekli verilir,daha sonra tek tek havuca ,lahanaya,dereotuna bulanır..Servis tabağına dizilir..Afiyet olsun..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo