26 Nisan 2012 Perşembe

LEZİZ MİNİ TOP TARİFLERİM

Mini mini toplarimiz cok güzel görünüyor. Arkadasimiza cok tsk.ediyorum Paylasim icin
Blogu ziyaret icin tiklayin chefleziz






CHEF LEZİZ'DEN MİNİ TOPLAR



Merhabalar sevgili dostlar;

Ankara'ya yine kar yağıyor,bu kış çetin geçiyor.Allah herkesin yardımcısı olsun.Ben de böyle bir günde kuzucuklarıma atıştırmalık mini toplar yaptım.Bu güne kadar yaptıklarımdan farklı bir tarif oluşturdum .Biz tadını çok beğendik, gayet
başarılı ve lezzetli bir tarif oldu.Tarifini ve yapılışını sizlerle paylaşmak istiyorum...

MALZEMELER:

1 su bardağı hindistan cevizi
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 paket burçak bisküvi









YAPILIŞI:

Bisküvileri robotta çekin veya elinizle ufalayın.Diğer malzemeleri de ekleyin ve yoğurun.Yuvarlama kıvamına gelmediyse çok az süt ekleyin.Küçük bir kaseye su koyun .(yuvarlarken elinizi suya değdirin)Ben cevizden biraz küçük yuvarlaklar oluşturdum, bir kısmını hint. cevizine buladım, bir kısmını pasta süsüne buladım.Kalan topları da, bir parça çikolatayı benmari usulü eritip üzerlerine gezdirdim.

NOT:
Benmari usulü çikolata eritmek için kuvertur çikolata öneriyorum,250 gr. çikolata eritmek için 1-2 çorba kaşığı süt ilave edin.Çaydanlığa su koyup kaynatıyoruz,kısık ateşte kaynamaya devam ederken cezveye çikolata ve çok az süt ilave edip kaynayan suyun üzerine cezveyi oturtuyoruz.15 dakika falan çikolata erimiyor, hemen pes etmeyin.Yavaş yavaş erimeye başlayınca karıştırın.istenilen kıvama gelince çikolata donmadan kullanın.Sütlü kuvertur tercih edin.(gıda toptancılarında veya pasta malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.)
Benim favorim çikolatalılar oldu.;)




Bu leziz tarifimi 74. hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa Sofram'a gönderiyorum...sevgilerimle...afiyet şeker olsun...

AFİYET OLSUN…

2 yorum:

  1. Etkinliğinize bir nebze de katdıda bulmak adına blogumda bır tarıf yayınladım acizane..

    http://sevdalitatlar.blogspot.com/2012/04/zeytinli-peynirli-kurabiye.html

    Bol katılımlı etkinlik olması temennisi ile
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı cumalar, tarifimi yayınladım eğer bir eksiklik yada yanlış yaptığım bir yer varsa lütfen uyarın çünkü ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum. Size kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo