19 Nisan 2012 Perşembe

Kolay Kol Boregi(Baklavalik Yufkadan)...

Hayirli aksamlar arkadaslar harika bir böregimiz geldi hemen cayinizi alin buyurun:)
arkadasima cok tsk.ediyorum ve degisik tarifler icin tiklayin evimizdekilezzetler



Bu sefer arayi uzatmadan geldim insaAllah :)

Simdi tarifini yazacagim boregi,iki farkli içle yaptim.Yapmadan once çok tereddutum vardi guzel olurmu diye,ama gerçekten nefis oldu.Yani gerçek kol boregi yapmaya cesaret edene kadar bununla idare edebiliriz artik :D

Bundan onceki yazimda blogger arkadaslarimin tanitimlarini yapmistim,bugunku arkadaslarim çesitli Avrupa ulkelerinde yasiyorlar...

Bugunku tanitimlarimiz bu kadar simdi tarifimize geçelim...


Malzemeler:

  • Baklavalik yufka
  • Yarim paket tereyag (125 gr.)
  • Yarim çay bardagi siviyag
  • Yumurta sarisi (uzeri için)
Birinci iç malzemesi: (malzemeler bir buyuk tepsi borek içindir)
  • 300 gr. kiyma
  • 2 adet sogan
  • 2 haslanmis patates
  • Maydanoz
  • Karabiber,pulbiber,tuz
  • Siviyag
Yapilisi:
Oncelikle yemeklik dogradimiz soganlari biraz siviyag ilavesiyle birlikte kiymayla kavuralim.Kiyma suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edelim.Patatesleri rendeleyip kiymali içe ilave edelim baharatlarla tatlandirip,kiyilmis maydanozuda koyalim,karistirip,sogumaya birakalim.

Ikinci iç malzemesi: (malzemeler bir buyuk tepsi borek içindir)
  • 4 adet pirasa
  • 4 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardagi rendelenmis beyaz peynir (istege bagli)
  • karabiber
  • dereotu,tuz,siviyag
Yapilisi:
Rendelenmis havuçlari siviyagda biraz kavuralim,ince ince dogranmis pirasayi ilave edelim.Tencerenin kapagini kapatip pirasalar yumusayana kadar pisirelim.Pisen harcimiza,karabiber ve ince kiyilmis dereotu veya kurutulmus dereotunu ilave edelim(ben genellikle kurutulmus kullaniyorum).Bir kasede çirptigimiz yumurtayida ilave edip,pisirip,ocaktan alalim.Harcimiz sogumaya yakin rendelenmis peyniri koyup karistiralim,eger peynirin tuzu kafi gelmezse tuz ilave edebilirsiniz.

Harçlarimiz hazir oldu,simdi boregi yapmaya gidiyoruz :)


Tereyagimizi eritip,siviyagla karistiriyoruz.
Yufkamizin bir katini serip yagliyoruz,ikinci yufkayi uzerine seriyoruz,ikinci kati yaglamiyoruz.
Harcimizdan yufkanin kenarina koyup, rulo yapiyoruz.Iç harç bitene kadar yufkalara ayni islemi uyguluyoruz. sonrasinda yaglanmis tepsiye diziyoruz.Uzerine yumurta sarisi surup,180 derecelik isida 25-30 dk. kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun...



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo