13 Mart 2011 Pazar

DIZMANA

67.Tarifimiz

Bugün ilk defa yaptigim dizmana larimiza evin tüm halki bayildi bir tepsi bitti yiyen adini sordu adini ezberlemek icin ugrasti cocuklar baya bir güldükde yani:) gercekten cok güzel oldular tarifi bir sitede bulmustum baya oldu ama denemek bugüne nasil oldu , Yumusacik ve mis gibi tadi vardi denemeyen varsa mutlaka denesin derim:) ben biraz büyük kesmisim dilimleri daha ince rulo yapip daha kücük kesilseler dahada güzel olacaklarina eminim. Denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin. tarifleri bekliyorum :))

Hamur malzemeleri

  • 2 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası (ben yas maya kullandim)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sos malzemesi

  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğur
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu

Yapilisi:

Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın.

1 saat ılık bir ortamda mayalandırın.

hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın

Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip,yağlanmış tepsiye dikine dizin

Bütün hamura aynı işlemi uygulayın

Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın

Yarım saat kadar dinlendirin

Tereyağını eritin,sıvıyağı,yumurta ve yoğurdu kabartma tozunu da ekleyip çırpın

Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın

180 derecelik üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak sıcak servis yapın tatina doyamazsiniz

1 yorum:

  1. Canim benim, etkinligine davetin icin cok tesekkür ediyorum...
    http://petunyalarim.blogspot.com/2011/03/ekler-ve-profiterol.html

    Bu adreste tarifim seni bekliyor...

    Sevgilerimle, ellerine saglik diyor, etkinliginde kolayliklar diliyorum....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo