14 Mart 2011 Pazartesi

ÇİKOLATALI ALMAN PASTASI

75.Tarifimiz

Arkadasim istedigin tarifi al deyince ben birtaneyle kalamadim :) cok güzel oldugu icin bunuda aldim:) ellerine saglik arkadasim tariflerin cok güzel

Bloga gitmek icin Tıkla

MALZEMELER:
5 su bardağı un

10 gr kuru maya
2 yumurta
1 tutam tuz
2yemek kasıgı yogurt
2 yemek kasığı tereyağ
1 çay bardagı süt
1 çay bardagı su
1 çay bardağı tozseker

KREMASI İÇİN:
3 su bardagı süt
3 yemek kasıgı un
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 su bardagı tozseker

ÜZERİ İCİN:
150 gr. bitter çikolata(ben sütlü kullandım)
3/4 çay bardagı krema
ince cekilmis antap fıstıgı

HAZIRLANISI:
Kek için,unu bir kaba alıp seker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını havuz gibi acın.İcine maya,yumurta,yogurt,su,süt ve yumusatılmıs tereyagı ilave edin.Unu kenarlardan alıp yavas yavas ekleyerek yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparıp yuvarlayın.Fırın tepsisine yağlı kagıt serin ve hamurların üzerine hafifce bastırarak tepsiye yerlestirin.Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.175 derecye ayarlanmıs fırında pisirin.
Kreması için,yumurta sarısı,süt,un,seker ve vanilyayı bir tencerede koyulasıncaya kadar pişirin.Arada karıstırarak sogumaya bırakın.Krema sıkma torbasına doldurun.Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın..
üzeri icin,krema ve cikolatayı birlikte eritin.Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin.Sosu üzerlerine gezdirip fıstık serpistirin ve sogumaya bırakın.Kapaklarını kapatıp servis yapın..AFİYET OLSUN..
Tarif lezzet dergisinden..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo