11 Eylül 2010 Cumartesi

YasPasTa


Tsk.ler Havvacim ellerine saglik süslemesi deyisik olmus bunun hepten:)

keki:
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.

800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Schmand
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Önce Schlagsahne, vanilya ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Schmand katilir biraz daha cirpilir.

Dosenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin ustune kremadan sürülür
3. 2.kek (pandispanya)
4. yine krema sürülür
5. 3.kek (pandispanya)
6. geri kalan kremayi pastanin üstüne ve kenarlarina sürüyoruz guzelce duzluyoruz
7. keskin bir bicakla pastayi tam kesmeden sirf iz yapacak sekilde 12'ye bölüyoruz
8. 1 kutu sivi krema, 1 paket vanilya, 1 paket krema sertlestirici, 1-2 yemek kasigi kakao katiyoruz hepsini cirpiyoruz
SIkma torbasina kremayi koyup dilimlerin icine resimdeki gibi sIkIyoruz.
9. Kenarlarinida eritilmis cikolatayla süslüyoruz

Soguduktan sonra afiyetle yiyoruz


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo