12 Eylül 2010 Pazar

Turuncu katli pasta


bu pastayi yasemin bize göstermek icin yapti cok güzel pasta burdan yasemine tesekür ediyorum.

malzemeler:

keki icin

150g Un

175gr tereyagi

175gr seker

1 p. vanilyasekeri

3 yumurta

30gr nisasta unu

Kekin yapilisi:

bütün malzemeleri iyicene karistirin ve kek hamuru elde edin. hamuru 4 defada pisireceksiniz yani 4 ayri kek olacak ince serin ve kalibin alt kismini kullanmayin yagli kagadin üzrine kepcesiyle beraber kullanin 180 derecede pembelesene kadar pisirin

icine:

250gr porakal suyu

1/2 sivi krema

1 paket vanilyapuding

4 yemek kasigi seker

1p.portokal tatlandirici (orangenback)

portokal suyunda seker puding pisirilir sogutulur, 1/2 krama cirpilir pudinge eklenir portokal tatlandiricida eklenir .

pisirdigimiz kek lerin her katina bu krema sürülür.

üzerine

100g bittersckolata 20g hindistan yagiyla eritilir ve üzerine gezdirilir (Palmin)

1/2 sivi kremada üzerini süslemek icin cirparsaniz iyi olur

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo