11 Eylül 2010 Cumartesi

Limonkremali Yaspasta


Malzemeler:

Pantispanya icin:

5 yumurta
200g toz seker
150g un
1p.kabartma tozu

Kremasi icin

800g schlagsahne (krema)
50g seke
2 tane limon suyu
1 tane limon rendesi
½ caybardagi su
2 yemek kasigi nisasta

Pandispanyanin yapilisi:

4 yumurtayi 200g toz sekerle iyicene cirpin köplesene kadar
150g un vede 1 p.kabartmatozunu eledikden sonra yumurta karisimina
Yavasca cirparak ekleyin
Pasta kalibina yayin180C önceden isitilmis firind a 25-30dk pisirin
15 dk. Önce sakin firini acmayin kekiniz cöker
Soguyuncada 3 bölün ister bir telle istersenizde bicakla bölün
Not: genelde Pantispanyanin yumurta sarisi vede beyazi ayri cirpilir ama ben beraber cirpiyor vede cok fazla
cirpinca ayni sonucu elde ediyorum

Krema yapilisi:

2 limon suyunu, 1 limon rendesini, bir kücük tencerede kaynatin,
yarim caybardagi suyla 2 kasik nisasta ununu karistirip
limon suyunla beraber koyulasinciyakadar kaynatin ve ocakdan indirip sogumaya birakin
800g schlagsahne (krema)
50g sekeri iyicenne cirptikdan sonra sogumus olan limon kremasinida yavas yavas icine karistirin.
50g kadar krema süslemek icin ayirdikdan sonra hazirladiginiz pantispanyanin her katina güzelcene sürün
Üzerine süsünüde yapinca istenildigi malzemeyle süslene bilinir .limon parcalarida kullanila bilinir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo