16 Ocak 2013 Çarşamba

Yumurta ve Sütsüz etkinligimizde VEGAN PİZZA

Pizzamizda geldi hmmm canimda cekmedi desem yalan olur:) arkadasimizin ellerine saglik kendisine cok tsk.ediyorum ve diger vega tariflerinide görmek isteyenler blogunu ziyaret etsinler Nergiz Mevsim

     Hamur yoğurmaya,mayalamaya gerek olmadan,fırından pişmemiş ekmek hamuru alarak, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir pizza tarifi...Ben vegan pizza yapmak istediğim için,kutu içerisinde satılan organik yumuşak tofulardan kullandım.Vegan değil iseniz,tofu yerine herhangi bir peynir çeşidini kullanıp, bir yumurtayı bir çay bardağı süt ile çırparak pizzanın üzerine yayabilirsiniz.
 Malzemeler: 

  • 2 adet ekmek hamuru 
  • 300 gr organik tofu (soya peyniri)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates 
  • 2 adet sivri yeşil biber 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 10-15 adet mantar 
  • 2 adet kabak 
  • 1 adet brokoli 
  • 10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kekik 
Yapılışı:
  • Fırından alınan iki adet ekmek hamuru zeytinyağı yardımı ile elimizde inceltilerek,pizza tepsisine yayılır.
  • Hamurun üzerine domates salçası biraz sulandırılarak sürülür.
  • Brokoliler çok az haşlanıp,küçük parçalara ayrılır.
  • Tofular, küp küp doğranır.
  • Küçük küçük doğranan sebzeler ve tofular hamurun üzerine yayılır.
  • Baharatlar ve tuz eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ,yarım saat kadar pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo