10 Ekim 2012 Çarşamba

Güvecte Türlü




Sonunda yine gelebildim :) yeni evimden ilk tarifimi paylasiyorum sizle aslinda bir kac resim cekip evimide sizlere göstermek istiyordum ama fotoraf makinemin tutulacagi tuttu:) artik bir ayarlansin ins. bir kac resim eklerim öyleya okadar anlattimki tasinmakdan sizleride strese soktum kendimle beraber bari nasil bir yerdeyim görün :))
Yeni evimde cok rahatim öyle rahatki sanki burdaydim hep hic yabancilik cekmedik cocuklarda bizde. Tabiki daha yapilcak cok isimiz var ama asil önemli olanlar bitti diyebilirim söyle en cok 2 hafta sonra misafir agirlayabilirim:) öyle dedigime bakmayin misafirlerim gelmeye  basladi bile :) beni yanliz birakmiyorlar Allah razi olsun hem evimi bakmaya hemde yardim etmeye geliyorlar. Özelliklede Güler ve Saniye  arkadasima ve Emine yengeme, kiz kardesime  cok tsk.ediyorum cok emekleri gecti bana, Diger yardimcilarim  yine yengelerime arkadaslarima ablalarima cok ama cok tsk.ediyorum sizler olmasaydiniz gercekten ben 4 cocukla bu eve biraz zor gelirdim. Sizlere güzel bir ziyafet borcum olsun. Böyle günlerde gercekten birilerinin yaninda oldugunu bilmek kadar güzel birsey yok. Herneyse baya uzattim kusura bakmayin.

Kendim Güvec yemeklerini cok sevdigim icin herseyi nerdeyse güvecde deniyorum harika bir lezzet ortaya cikiyorda gercekten.
Türlüyü ben bu sekilde aslinda yapmam ama busefer güvecte böyle denedim sizlerde deneyin nefis oluyor :) Malzemelere ölcü vermiyorum cünkü kackisilik yapmak istediginizi siz bilirsiniz tabikide,
Malzemeler:
  • kusbasi et
  • orta boy sogan
  • tatli  kirmizibber
  • carliston biber
  • patlican
  • rendelenmis kasar peynir
  • sivi yag , salca, tuz, karabiber
yapilisi:
ilk önce sebzelerimizi yikayip dogruyoruz ve parlicanlari 15-20dk. tuzlu suda acisini cikariyoruz . Patlicanlar suda beklerken biberlerimizi yagda kizartalim sonrada patlicanlarimizi sudan hecirip süzelim ve kizartalim. Soganimizi soyup ince dograyalim cok az bir sivi yagla kavurduktan sonra etimizi ekleyip suyunu salip cekenekadar bisirelim salcasini ve karabiberinide ekleyip kisik atesde 3-4 dakka sonra altini kapatalim.
güvecimize önce patlican sonra etlerimizi üzerinede biber ve kasar peyniride ekledikten sonra önceden isitilmis firinda kasar peynirimiz eriyene kadar kisik ateste firinlayalim, iste bukadar.
Tabiki benim yaptigim gibi deyilde tüm sebzeleri kizarttikdan sonra  eti karistiripda güveclere koyup son olarakda peyniri ekleyebilirsiniz nasil isterseniz sizlere afiyet olsun .




6 yorum:

  1. pasam yeni evinde güle güle otur .yaninda olsam gelirdim güle güle otura ;)
    güvec güzel olmus ellerine saglik artik son hiz bloga yüklen tamam ;)
    özlemle kucakliyorum ablam

    YanıtlaSil
  2. Canim afiyetler olsun hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  3. yemede yaninda yat vallahi.Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. ooo süper görünüyor
    ellerine saglik
    :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. yeni evin hayirli oldun.bende guvece bayirim.evde bekleyen bir dolu sebzem var.onlari degerlendiriyim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo