25 Nisan 2012 Çarşamba

Sip sevdi pastasi

Sip sevdim pastasi adi gibi kendide güzelmis :) ablacimdan istedim oda beni kirmadi sag olsun tüm pastayi etkinlige gönderdi:))

Blogu ziyaret icin tiklayin Allah ne verdiyse


selamün aleyküm dostlar rabbime kul olarak hayirlarla karsilasmak duasiyla güzel bir gün diliyorum
Allah .c. zorlarimizi kolaylastirsin
sizlere bu gün bir yas pasta tarifi vermek istiyorum Tarifi bana ait .cok cabuk hazirlanan bir tarif
kolay gelsin diyorum insaallah beyenirsiniz ;)
malzeme keki icin
4 yumurta
6 yemek kasigi sicak su
200 gr toz seker
140 gr un
70 gr nisasta
1 yemek kasigi kakao
1 kahve kasigi silme kabartma tozu
ara malzemesi
6 yemek kasigi visne receli
1 cay bardagi sekerli su ( 2- yemek kasigi dolusu toz sekeri bir cay bardagi sicak suda eritip sogutun )
üst krema
1 pk krem santi ( iki poset cikiyor icinden )
1 su bardagi soguk süt
üzerini süslemek icin rendelenmis cikolata
yapilisi
dikkat etmeniz gereken tüm kek islemini aynen uygulamanizdir dakikalari sakin atlamayin !!
öncelikle kek malzemelerini önceden bir kenara hazirlayin. kuru malzemeler elenmis olursa cok iyi olacakdir
firininizi alt üst 200 derece isiya ayarlayip calistirin .firin tepsinize yagli kagit serip bekletin
cirpma kabiniza yumurtalari kirip icine sicak suyu ilave edip mikserinizin en yüksek devirinde bir dakika cirpin. toz sekeri ,bir dakika icinde serpistirmek sarti ile !yumurtaya ekleyin. bu arada cirpmaya devam edin deviri düsürmeyin iki dakika daha cirpip mikserinizi kapatin .
kuru malzemeleri bir seferde ekleyip cirpma teli ile alt üst ederek yumurtalara ekleyin cok karistirmayin malzemeler sinmesin.
hemen tepsiye bosaltip spatula ile düzleyin orta katta 15 -18 dakika pisirin
pisen kekinizi firindan alip bir temiz bez üzerine ters cevirip kagidi cikarin
sogumaya birakin soguyan kekinizi uzunlamasina 3 bölün krem santiyi süt ile cirpin
pastanizin saklama kabina kekinizin bir tanesini koyup firca yardimi ile sekerli su ile heryerini bir miktar islatin
recelin yarisini hamura sürün. üzerine bir miktar santi sürüp diger keki üstüne koyun ayni islemi bu kata da uygulayin en üst hamuru koyun en üste recel sürmeyin .


her yerini santi ile kaplayip cikolata ile dilediginiz gibi süsleyin buz dolabinda en 3-4 saat bekletin.bir gün önce yaparsaniz her zamanki gibi cok daha lezzetli olacaktir
daha sonra dilimleyerek servis yapin afiyet olsun dualariniza talibim

3 yorum:

  1. afiyet seker olsun pasam.
    sana ve tüm arkadaslara sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel bir pasta bu.. Bayıldım.. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. canım merhaba tarifim var alırmısın,selamlar :)

    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/04/sosisli-milfoy.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo