17 Ocak 2013 Perşembe

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde PIRASALI ÇARŞAF BÖREĞİ

Carsaf böregine bayilirim himmm olsada ysek yane, rkadasim daha tarifleri var onlarida eklicem ama ben her tarif icin kendisine cok tsk.ediyorum blogu ziyaret icin tiklayin FatoscaTadlar

 Malzemeler:
5 su bardağı un,
1,5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı:
500 gr pırasa,
1 soğan,
1 havuç,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
zeytinyağı

Ara katlara sürmek için: zeytinyağı

Üst sosu için: 
1 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Genişçe bir kaba un, su (kontrollü dökelim) ve tuzu alıp kıvam alana kadar yoğuralım. Hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel açılır  yufkalarımız. Bu da bir püf noktası. Bir de ortamın soğuk olmaması gerekiyor ılık bir yerde açalım mümkünse. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur hazırladıktan sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar bekletelim. Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Pırasayı yıkayıp süzüp küçük küçük doğrayalım. Soğanı da aynı şekilde küçük doğrayalım. Havucu rendeleyelim. Bir büyük bir tavaya soğan, pırasa ve havucu alıp kavuralım. Domates salçasını ekleyip biraz daha kavuralım. Baharatları da ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatalım. Soğuması için bekletelim. Bekleyen hamurumuzu 5 bezeye ayırıp her birini servis tabağı kadar açalım. İlk bezeyi açınca elimizle üzerine zeytinyağı sürelim her yerine. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp üst üste koyalım. Bu şekilde yaklaşık 15 dk daha bekletelim ki yağ tüm bezelerin içine nüfus etsin emsin.
Bezenin ilkini alıp hafifçe yağladığımız masanın üzerine yayalım. Elimizle çekiştirerek (çok dikkatli olmalıyız bu aşamada) yufkamız yırtılmadan uzatabildiğimiz kadar uzatalım. Yufka yağdan dolayı esneyip rahat açılacaktır zaten:)  İç harcımızdan bir miktar alıp yufkanın her yerine azar azar serpiştirelim. Sonra çok fazla sıkmadan rulo yapalım yufkamızı. Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine gül şeklinde sararak dolayalım. Tüm yufkalar için aynı işlemleri uyguladıktan sonra hazırladığımız sosu ( yoğurt ve yağ karışımını ) fırça yardımıyla üzerine sürelim. Susam serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. Canim sana kolay gelsin 21 ARALIK 2012 yayinladigim güzel bir tarifi etkinligine gönderiyorum sevgiler .

    haşhaşlı ve tahin , pekmezli kuru baklava

    YanıtlaSil
  2. maşallah kuzum ne güzeller hepside.
    bende üzülüyordum börek olursa bendede var bir tarif değişik ....
    http://bir-kase-lezzet.blogspot.com/2012/04/ispanakli-borek.html

    YanıtlaSil
  3. Zeynebim seni tebrik ediyorum arkadasim bi suru bi dunya guzel tarifler ve guzel insanlari tanittin cok sevdim ben bu etkinligi balim,bu borek de bi harika tyapanin ellerine saglik sevgiler canim kolayliklar diliyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo