Blogumda pazartesi günleri yeni paylaşımlar görmeye alışık olan ıhlamurcum sevenleri belki dün eli boş döndürdüm, kusura bakmayın. Pazartesi yoğunluğundan vakit bulamamıştım. Geçen hafta , http://pasasofram.blogspot.com/’daki arkadaşım bir davet yollamış.
Bugün sizlerle paylaştığım zeytinli kekimi , Porselendemlik.com tarafından hazırlanan “Porselen demlik çay saati etkinliği”nin 74.hafta ev sahibesi http://pasasofram.blogspot.com/ ‘a yolluyorum.
Bu benim joker tuzlu kekim, evde ne varsa onunla yaparım.Bu sefer zeytinleri değerlendireyim dedim.Ben çekirdekli zeytinleri ayıklayarak yaptım,siz isterseniz hazır çekirdeksiz zeytinde kullanabilirsiniz.
Zeytinli Kek
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 kahve fincanı süt
- 5 kahve fincanı kepekli un
- 1 çay bardağı herhangi bir peynir rendesi
- 1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Çırpma kabına yumurtaları koyup, 2-3 dakika çırpın.
- İçine yağ +süt +un + kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
- Hazırlanan hamura zeytinleri +peynirleri de ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın.
- Ben dikdörtgen kalıp kullanıyorum, kalıbınızı yağlayın.
- Fırını 180 derecede ısıtıp, 5 dakika sonra tuzlu keki fırına atın.
- 180 derece turboda 35-40 dakika fırınlayın.
- Ilınınca ya da soğuyunca , dilimleyip servis yapın.
0 yorum: