44.Tarifimiz
Arkadasimiz biraz sanki lahmacunu andiran bir tarif yollamis, cok sirin görünüyorlar ellerine saglik arkadasim. tarif icinde cok tsk.ler .
arkadasimin bloguna erismek icin Tıkla
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
içi için
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kadar salça
- 1 baş kuru soğan
- kırmızıbiber,karabiber,tuyz
- kızartmak için yağ
Hazırlanışı
- unu,suyu ve ayçiçek yağını aldığı kadar suyla karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun..
- hamuru ceviz büyüklüğündebezeler bölün...
- bezeleri çay tabağından biraz daha büyük olarak açın...
- açtığınız hamurların yanları hariç ortalarını birazcık suyla ıslatın..
- bu arada içi için verilen tüm malzemeleri karışltırıp yoğurun..
- ıslattığınız hamurların ortalarına bu içleri bölüştürün ve yayın..
- hamurların kenarlarını kıymalı bölüme gelecek şekilde kadar kıvırın..açılmaması için parmaklarınızla bastırın..
- tavada yağı kızdırın...
- hamurların önce etli taraflarını sonrada diğer taraflarını kızartıp kağıt havlu üzerine alın..
- istediğiniz gibi süsleyip sıcak sıcak servis yapın..
- afiyet olsun
0 yorum: