Malzemeler;
- 500 gr ispanak
- 2 tane kuru sogan
- ½ su bardagi zeytin yagi
- 1/2tatli kasigi karabiber
- 350 gr kuzu kiyma
- 1paket kofte harci
- 4 tane yumurta
- 1 cay fincani rendelenmis kasar peyniri
- 1 tatli kasigi seker
- tuz
-
Yapilisi;
- İspanaklar ayiklanip yikanir ince ince dogranir.
- Soganlar soyulup kup seklinde dogranip yagla birlikte kavrulur.
- İspanaklar, tuz,seker ilave edilip suyunu cekene kadar pisirilir.
- Ocaktan indirilip karabiber ilave edilir.
- Firin tepsisine yayarak dokulur.
- Diger yandan kiymaya kofte hacri konup iyice yogurulur.
- 4 esit parcaya bolunup her bir parcaya simit sekli verilir.
- İspanakli tepsinin uzerine dizilir.
- Onceden kizdirilmis firinda bir muddet pisirilip firindan cikarip ,simit koftelerin her birinin ortasina yumurta kirilir.
- Yumurtalar pisene kadar firinda kalir .
- Tepsi cikartilip uzerine kasar serpilir kasarlar eriyene kadar firinda bekletilir
- firindan cikarin ve sicak servis yapin
-
0 yorum: