Bu tarifi Havvacim http://keskinlininmutfagi.blogcu.com almis denemis ve cok güzel oldugu icinde bizlerle paylasmis tsk.ler Havvacim
Malzemeler:
375 gr. Top seklinde misir gevregi
250gr. Aycekirdegi ici (cikartilmis)
250gr. Susam
100gr. Tereyagi veya margarin
1 cay bardagi süt
600gr. Karamelli yumusak seker
Yapilisi :
Susam ve ay cekirdekleri iyicene ayri ayri kavrulur , Yumusak sekerlerin kagitlari soyulur kenara alinir.
Süt ve margarin eritilir, sekerler icine atilir.
Sekerler eriyene kadar karistirilir kaynayinca kenara alinir
Sonrada kavrulmus ay cikirdekleri ici ve susam sekerli karisima katilir.
Ilikken son olarakta top misir gevregini ilave edin.
Güzelce karistirip yagli kagit vey a alüminyum folye serilmis tepsiye yayin
4-5 saat donmasi icin buz dolabina kaldirin
0 yorum: