Malzemeler:
250 g oda isisinda tereyag, 1 yumurta, 4 kasik pudrasekeri, 1 paket vanilya, 1 tatli kasigi kabartmatozu, 2 limon kabugu rendesi, 2-3 yemek kasigi hashas, aldigi kadar un
Yapilisi:
Yumurtanin sarisiyla beyazi ayrilir. Sarisi hamur yogurma kabina alinir, oda isisindaki tereyagi, 4 kasik pudrasekeri, 1paket vanilya, 2 limon kabugu rendesi eklenir ve mikserle hepsi karisana kadar cirpilir. Sonra geri kalan malzemeler katilir, ele yapismayan ama yumusak bir hamur yogrulur. Hamurdan kücük parcalar kopartilir yuvarlatilir. hepsi bittikten sonra bir tabaga badem kirigi dökülür, kurabiyeler önce yumurtanin akina daha sonra badem kirigina bulanir. Ortalarina oklavayla biraz bastirilir, cukur acilir. Kurabiyeler önceden isitilmis firinda 180 derecede altlari kizarana kadar pisirilir. Firindan ciktiktan sonra üzerlerine recel veya cikolata sürülür.
Bu kurabiyeleri findik, ceviz veya badem kiriginla, hindistancevizi yada yaprak bademlede yapabilirsiniz. hepside cokgüzel oluyor.
Icine hashas koymasanizda olur!
bu tarifi bende çok yaparım
YanıtlaSilçok lezzetli oluyorlar
ellerine sağlık :)