Malzemeler:
2 su bardagi ilik süt
1 subardagi siviyag
3 yumurta
25g taze maya,1p.kabartmatozu
1 kilo un ,Tuz
Yapilisi:
1yumurtanin akini ayirdikdan sonra diyer malzemeleri derin bir kapda karistirilarak yumusak bir hamur elde edilir , kabartilir.
Sonra beze yapilir ve 5-10 dakka daha dinlendirilir.
simit sekli verilir, önce yumurta akina sonrada susama batirilir.
1 saat daha tepside beklettikten sonra önceden isitilmis firinda pisirilir.
Inanin cok güzel oluyor ben yemekle doyamadim:)
2 su bardagi ilik süt
1 subardagi siviyag
3 yumurta
25g taze maya,1p.kabartmatozu
1 kilo un ,Tuz
Yapilisi:
1yumurtanin akini ayirdikdan sonra diyer malzemeleri derin bir kapda karistirilarak yumusak bir hamur elde edilir , kabartilir.
Sonra beze yapilir ve 5-10 dakka daha dinlendirilir.
simit sekli verilir, önce yumurta akina sonrada susama batirilir.
1 saat daha tepside beklettikten sonra önceden isitilmis firinda pisirilir.
Inanin cok güzel oluyor ben yemekle doyamadim:)
0 yorum: