evet yarin asure bende herkes asure yemegini yapsin diye önceden yaptim sizlerlede tarifimi baylasiyorum.asure gününü ins. herkes güzel deyerlendirebilir
Malzeme:
2 su bardagi bugday
1 su bardagi kurufasulye
1 su bardagi nohut
bunlari aksamdan kaynar suyla islatin ama her birini ayri bir kasede karistirmadan cünkü her biri ayni zamanda pismeye bilir.
1 su bardagi kücük dogranmis kuru kayisi
1 su bardagi kücük dogranmis kuru incir
1 su bardagi kuru üzüm
1 su barda findik ici
1 yemek kasigi pekmez
2 su bardagi seker
1 tutam tuz
üzerine ceviz sülemek ve nar taneleride konula bilir
yapilisi:
aksamdan suya koydugumuz bugday kuru safulyeyi ve nogutu pisirelim ayri ayri
(ben hepsini düdüklüde pisiriyorum daha cabuk oluyor)
suyu bol olsun cünkü asure durdukca katilasiyor.
ceviz ve nar haric diyer malzemeleride ekleyip bir kaynatin ve kenara cekin
üzerini ceviz ve narla süsleyin.
Malzeme:
2 su bardagi bugday
1 su bardagi kurufasulye
1 su bardagi nohut
bunlari aksamdan kaynar suyla islatin ama her birini ayri bir kasede karistirmadan cünkü her biri ayni zamanda pismeye bilir.
1 su bardagi kücük dogranmis kuru kayisi
1 su bardagi kücük dogranmis kuru incir
1 su bardagi kuru üzüm
1 su barda findik ici
1 yemek kasigi pekmez
2 su bardagi seker
1 tutam tuz
üzerine ceviz sülemek ve nar taneleride konula bilir
yapilisi:
aksamdan suya koydugumuz bugday kuru safulyeyi ve nogutu pisirelim ayri ayri
(ben hepsini düdüklüde pisiriyorum daha cabuk oluyor)
suyu bol olsun cünkü asure durdukca katilasiyor.
ceviz ve nar haric diyer malzemeleride ekleyip bir kaynatin ve kenara cekin
üzerini ceviz ve narla süsleyin.
0 yorum: