13 Nisan 2012 Cuma

KARISIK ORMAN MEYVELI PASTA

Pastalari ve seker hamurundan yaptigi güzel cicekleriyle bloglarimizi süsleyen ve kendisinden ögrenme sansini saglayan ablacim yine cok güzel bir pasta yapmis ve etkinlige katildi , kendisine cok tsk.ediyorum. Ellerine saglik ablacim canim cekmedi desem yalan olur:)
Güzel tarifler ve seker hamurundan cicekler görmek isterseniz Blogu ziyaret icin tiklayin petunyalarim

(Erdbeertorte) Cilekli Pasta
Bugün, cok sükür, kisacik ta olsa, bir yayin yapacak vakti bulabildim, hatta sabahtan, biraz da sizlere ziyaretlere geldim..:)) Aslinda gönlüm, herbirinize ayri ayri ugrayip, uzun uzun sohbet etmekten yana ama simdilik buna zamanim az... Insallah yaz tatilinde uzun uzun ugrayacagim bloglariniza...

Gecen hafta, cok ama cok sevdigimiz bir arkadasimizin nazik davetini kabul ederek, evlerinde sahane bir aksam yemegi yedik... Giderken de yanimda, "tatli yiyelim, tatli konusalim" diyerek, bu pastayi hazirlayip götürdüm... Simdi de sizlerle paylasmak istedim... Cok hafif ve kalorisi fazla yüksek olmayan bir pasta...

(Erdbeertorte) Cilekli Pasta

(Erdbeertorte) Cilekli Pasta
Tarif....

Hazir kek taban veya istediginiz herhangi bir taban kek...
Bolca cikolata kiriklari
Ayrica;

300 gr. dondurulmus Orman Meyvalari (Frambuaz, cilek, frenk üzümü vs. karisik)
250 ml.krema
1 paket limonlu puding (toz halinde kullanacagiz)
1 tatli kasigi Bio-Limon kabugu rendesi
4 yaprak Dana jelatin (veya 35-40 gr. toz jelatin)
750 gr. süzme yogurt (Quark)
150 gr. toz seker

Isterseniz hazir bir kek taban, isterseniz benim gibi kendiniz bir kek hazirlayin. Benim kekim, tarifini daha önce verdigim Findikli taban kek... Kekimizi, pastayi donduracagimiz kaliba yerlestirip, üzerine bolca cikolata kiriklari serpistirelim ve kremayi hazirlayana kadar, bir kenarda bekletelim.

Dondurulmus meyvalari, hafif cözüldükten sonra, bir kasik yardimi ile püre haline getirelim..: Kasik olsun diyorum, cünkü biraz taneler belirgin olsun diye.... Bir yanda jelatini biraz soguk su ile islatalim. Mikserin kabina yogurt, toz seker ve limon kabugu rendesini koyup, seker eriyinceye kadar karistiralim. Sonraki asamada toz pudingi ekleyip, biraz daha karistiralim... Sivi kremayi ayri bir kapta iyice sertlesene kadar cirpalim ve silikon bir spatula ile yogurtlu karisima ekleyelim. Son olarak, iyice yumusayan jelatini, hafif ateste eriterek, benmari usulü yogurtlu karisima döküp, kekimizin üzerine dökelim. Buzdolabinda en az bir gece beklesin. Sonra üzerini istedigimiz gibi dekore edelim.

Afiyeler olsun.

Ayrıca bu pastami "Porselen Demlik Çay Saati"etkinliğini düzenleyen sevgili arkadasim Pasasofram`a ve "Çay Kahve Bahane"etkinliğinin sevgili ev sahibesi Hatice Hanim`a gönderiyorum.


Sevgilerimle, saglikli ve mutlu bir haftasonu diliyorum.

2 yorum:

  1. Canim bol katilim diliyorum. Etkinlige Kirpik borekle katilmak istiyorum eger kabul ederseniz..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar davetiniz için çok teşekkür ederim.sayfamdaki peynir dolgulu çiçek pasta sizi bekliyor.memnuniyetle alabilirsiniz.etkinlikte de size kolaylıklar diliyorum.sevgilerle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo