Malzemeler:
keki icin
• 10 Yumurta
• 400g seker
• 300g un
• 2 paket vanilyasekeri
• 2 paket kabartma tozu
• ( ben 2 caykasigi kirmizi gida boyasi ekledim )
Kremasi icin:
• 3p. sivikrema 50g sekerle cirpin
• 2p cikolatali kremsanti üserinde yazili oldugu gibi hazirlayin
• 1 kase dolusu visne veya kiraz, cilekte olabilir istege göre
Yapilis:
Ilk önce firininizi 180dereceye acin ve 10tane yumurtanizi bübük bir cirpma kabinizde sekerle beraber iyice cirpin yumurtalar kabarip köpürsün sonra vanilyasekeri, un ve kabartmatozunuda yavas yavas karistirin ama dikkatli olun kabarattiginiz yumurtalar sönmesin bunun icinde un ekledikden sonra cok az karistirilir. ( gida boyasi eklemek isterseniz bu sira onuda ekleyin). Dört köseli vede derin olan firin tepsinize dökün dikkat edin tepsiniz mutlaka derin olsun yoksa tasar. Isitilmis firina 40-45 dakika pisirin ve sogumaya birakin .
kagittan kalp cizin kesin ve kekin üzerine koyup önce kalp sekli vererek kesin ama artiklari atmayin, Sonra kekimizi 3ce bölün . Ben arasina krema vede kem santi ekledim ikisinide ekleyince degisik bir lezzet ortaya cikti aralarinada visne kodum. kenarlarinida kekten kestigimiz artiklari kücük parcalayip süsledim üzeride malum istege göre süslenilebilir.
afiyet olsun sizlere
ne kadar guzel bir pasta olmus Ellerine saglik canim
YanıtlaSilYasemin inde dogum gununu kutlarim
Sevgiler
Sefa
Yasemin e kocman mutlu yillar
YanıtlaSilPasta da enfes gorunuyor ellerine saglik canim
Sevgiler
Sefa
Canim senin ellerine saglik yegeninin dogum günü kutlu olsun saglikli huzur dolu bir yasam diliyorum.
YanıtlaSil