Sizlere baklava hamurundada anlattigim gibi bu börek baklava hamurundan oldu ve degisik olarakda sadece
ceviz yerine peynir maydanor üzerine eritilmis tere yagi yerine 2 yumurtda 1/2 subardagi sivi yag ve 1 subardagi sütü karistirip böregin üzerine döktüm önceden isitilmis 180 derecede pisirdim .
Pistikten sonra üzerini kapamayin yumusamasin minföy hamurundan yapilmis bir börek düsünün harika bir lezzet mutlaka deneyin.
Hamuru icin malzemeler:
1.sivi krema( schlagsahne)
(krema kutusu ölcümüz oluyor.)
1.krema kutusu sivi yag
1/2 krema kutusu yogurt
2 yumurta
1 yemek kasigi sirke
1 tutam tuz
1 kabartmatozu
aldigikadar un
Bu sekilde hamurumuzdan 60 beze cikartmis oluyoruz. Bezeleri yuvarlamaniza gerek yok.
Bezelerin hepsi nisastaya bolca bulanir. Sonra her beze Fincan tabagi büyüklügünde acilir. 10 beze üst üste aralarina nisasta serpilerek dizilir.
Sonra 10'lu bezeleri servis tabagi büyüklügünde aciyoruz. 6sinida ayni sekilde aciyoruz, böyle yapinca büyültmesi daha kolay oluyor.
Bu islemden sonra acabildigimiz kadar ince aciyoruz börek hamurlarimizi.
Önce hamurumuzun birini seriyoruz tepsiye. üstüne hazirladigimiz maydonuz peyniri serpiyoruz, Üstüne diger hamuru seriyoruz....
Bu sekilde böregimizi dösüyoruz. Böregimizi önce istedigimiz sekilde kesiyoruz
0 yorum: