3 Haziran 2013 Pazartesi

Hashasli Cörekler

Merhaba arkadaslar tarifi vermeden önce bu tarifi yapmamim sebebinide sizlerle paylasmak istiyorum.
Aslinda cok güzel ve nefis bir tarif oldu pamuk gibi yumusacik ve misgibide hahas kokulu cörekler oldular. Ama benim istedigim gibi olmadilar veyada ben öyle hissediyorum anlayamadim.
Cocouklugumda kütahyali komsumuz vadi her misafiri geldiginde buna benzer cörek yapardi ama öyle güzel kokardilarki tüm apartman kokusundan doyardi.
Her hamileligimde kokusu burnumdaydi ama komsularimiz cooookdan tasinmis sonrada biz tasinmisdik bir türlü soramadim neden bukadar güzel kokardi onlar.
1 ay öncede kütahyali yengemi alisveriste yakaladim sordum oda sag olsun anlatti eve gelir gelmez denedim ama hayir olmadi o koku yok , sizce benmi hayal görüyorum yoksa gercekten ben yapamadimmi yine kadini görsem tekrarda soramam ya inanin cok üzüldüm :( 
ama yinede cok lezzetli oldular birtane alan gerisinide getiriyordu cocuklarda cok sevdiler denemenizi tavsiye ederim,
Malzemeler:
  • 1subardagi su
  • 1subardagi ilik süt
  • 1yas maya
  • tuz
  • 1 seker kasigi seker
  • aldigikadar un
  • icine margarin ve hashas
Yapilisi:
ilk önce un haric tüm malzemeleri karistirin ve sonrada unu yavas yavas karistirin cok yumusak bir hamur elde edin, hamuru dinlendirin iyice kabarinca portokal büyüklügünde bezeler yapin her birini 1 santim kalinliginda oklavayla acin icine hashasla margarin sürün ve rulo yapin 5ve10santim uzunlugunda kesip tepsinize yerlestirin. önceden isitilmis firinda 180derecede üzeri ve alt kisimlari kizaranakadar pisirin.




4 yorum:

  1. Bence gayet guzel olmuslar..elinize saglik afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık haşhaşlı çörekleri çok severim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik,sevgili arkadasim.Ama sana bir sey söyliyeyim,kayinvalidem ne pisirse,binayi bir güzel koku kaplar,ben ayni seyi pisirdigimde bana hic güzel koku gelmez.Insan kendi pisirdigi Zaman oyle oluyor.Yani demek istedigim,senin cöreklerin mutlaka güzel kokmustur ama sen kendin fark etmemissindir.Bana göre görünümü cok güzel.
    Emine C.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo