17 Mart 2011 Perşembe

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

91.Tarifimiz

Kadayiftan hangi tatliyi yapsak bir baska güzel oluyor , buda bir bir baska güzel olmus ellerine saglik . Arkadasim porselendemlik. blogcu.com tarafindan hazirlanmis olan bu güzel etkinlige kendiside katilip beni yanliz birakmadigi icin cok tsk.ediyorum , herzaman oldugu gibi bu etkinligi düsünüp hazirladigi icinde bir baska tsk.ediyorum zaten:)

arkadasimizin bloguna ugramak isterseniz Tıkla

Malzemeler:

1 tane taze yufka
200 gr taze tel kadayıf 250 gr margarin 200 gr dövülmüş ceviz 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

Yufkayı masaya yayın, tel kadayıfı iyice didin ve dövülmüş cevizle karıştırın. Göz kararı beş parçaya ayırın. Kestiğiniz yufkaların içine rulo sarılacak biçimde sıkıca yerleştirin ve üçe katlayarak rulo yapın. Elinizde bir yufka eninde uzun bir rulo olacaktır. Bu ruloyu resimdeki gibi parçalara kesin. Fırın tepsisine yerleştirin. Elinizdeki yufkaların hepsini aynı şekilde cevizli tel kadayıfı koyarak sarın, kesin ve tepsiye yerleştirin. Margarini bir tavada iyice kaynatın. Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Fokur fokur kaynayan yağı hazırladığınız tatlıların üzerine kaşık kaşık dökün ve fırına koyun. Yufkalar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları fırına koyduğunuzda şurubu da kaynamaya koyun. (4 bardak su, 4 bardak şekerle) Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tatlılarınız fırından çıkıncaya kadar şurubu kaynatın. Tatlılara sıcak sıcak dökün. Afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo